Hundintresset och hundar har alltid funnits i mitt liv. Tidigare mest i form av Schäfrar men att det blev Golden Retriever för min del var inget svårt val. Jag har alltid beundrat den här rasen som med sitt vänliga sinne, sin arbetslust och vackra yttre är svåra att inte älska. Så genom kontakter fick jag erbjudandet som jag inte kunde motstå, att deläga Feo (Roxanne Feodora) med uppfödare Susanne Björkman. Underbara Feo flyttade hem till mig -96 och är också den hund som fått ge namn åt min kennel.

Den 1 mars 2011 föddes min första egenuppfödda kull med prefixet Feodora´s. Arwen fick fem pojkar och två flickor tillsammans med SE U(u)Ch Kakis Walking After Midnight.
Den 30 september 2012 föddes kull nummer två som bestod av en tik. Mamma var återigen Arwen pappa Ch Thornywait McShay at Ritzilyn.
16 augusti 2014 föddes tredje kullen. Mor denna gång var Sandra (Roxanne Favourite Star) och far Trewater Tribute. Resultatet blev två pojkar och en flicka. 30 juni 2016 fick Sandra sin andra kull denna gång parad med Sam, Festival's Same Same But Different, 7 flickor och 1 pojke.  Och så äntligen...20 december 2017 fick Blossom (Feodora's Lothlorien) sin första kull med Ch Xanthos Machiavelli, 2 tikar och 3 hanar. Hon fick även en hanvalp med Feodora's Quasar 2019. Sedan, 2021 var det Cobies tur (Feodora's Starburst) som fick en kull med F. Lotus (fem tikar och tre hanar). Senaste kullen hade Prima 2022 (F. Primrose) med Ch Roxanne Favourite Style (återigen fem tikar och tre hanar).

Tanken med min avel är alltid att behålla en avkomma hemma som jag sedan "förhoppningsvis" kan gå vidare med. Jag lägger, med glädje, ner mycket tankeverksamhet och planering på att hitta "rätt" hane för tilltänkt kull och jag vill givetvis föda upp friska, trevliga, smarta, vackra och arbetsglada individer.

Hundar är självklart mitt stora intresse och mycket av det speglar min vardag. Jag har varit aktiv i Golden Retrieverklubben Uppland sen -96. Suttit i styrelsen sen -97 antingen som ledamot eller revisor. Jag har varit hälsoansvarig i GRKS huvudstyrelse Under några år..  Jag var också styrelseledamot i Uppsala läns Kennelklubb under fyra års tid.  

Jag är en alltiallo när det gäller ”hunderiet”. Började i unga år med utställning och lydnad tillsammans med våra schäfrar Bella (Bella-Donna) och Melkor (Alphagårdens Melkor) men när Feo och hennes son Fredde kom började också intresset för jaktträning att väckas. Numera försöker jag träna mina hundar regelbundet och har startat både på jaktprov och working test. Jag besöker ofta utställningar för att visa mina egna hundar eller som ringsekreterare eller åskådare. 

Efter att ha varit aktiv och samlat på mig kunskaper om Golden Retrievers i nästan 15 år kände jag mig äntligen mogen att ta ytterligare ett steg, under 08/09  gjorde jag mina tjänstgöringar som  Open Showdomar elev. Har tidigare gått gått GRKs exteriörutbildning 1-3 och jag  har nu även fått äran att döma på några Open Shows runt om i landet och även två gånger i Finland.

 
Jag försöker att  hålla en ödmjuk inställning till hunderiet. Det finns alltid mer att lära sig och det är en förmån att få ta del av andras erfarenheter och kunskaper. Det är också viktigt för mig att respektera att man kan ha andra åsikter, värderingar och inriktningar. 

Jag vill rikta ett stort TACK och en varm kram till min mentor och vän Susanne Björkman, kennel Roxanne för allt stöd och alla råd jag fått under dessa år!